WordPress is een content management systeem (afgekort CMS). Letterlijk bekeken is dit een beheersysteem voor je inhoud. WordPress CMS vereenvoudigt het proces van een van website of blog. Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het werken met WordPress. Daardoor maakt WordPress het heel wat gebruikers gemakkelijk om vlot websites op te starten en te beheren. Intussen maken meer dan 30% van alle websites op het internet gebruik van deze CMS! We bekijken in dit artikel waarom ze juist deze populariteit genieten.

Voordelen  om WordPress CMS te gebruiken

1. Het is gratis

WordPress downloaden en installeren is volledig gratis! Je betaalt je hosting voor webruimte maar deze CMS kan je hier volledig kosteloos op installeren. Vaak worden er ook 1-click installs aangeboden. Ook heel wat thema’s en plug-ins kan je gratis gebruiken. Dit biedt voor heel wat mensen en bedrijven veel mogelijkheden!

2. Geen kennis van code nodig

Het is mogelijk om zonder enige kennis van HTML, CSS, PHP, Javascript of SQL met WordPress CMS aan de slag te gaan. Je kan heel visueel aan de slag gaan en in de gebruiksvriendelijke omgeving blijven werken. Zo kan je met enkele muisklikken een thema installeren, nieuwe pagina’s toevoegen en berichten posten.

3. De mogelijkheid om zelf code te integreren

Voor veel gebruikers zien we het als een voordeel dat veel computerkennis of coderingen niet nodig zijn om met WordPress aan de slag te gaan. MAAR het is ook geweldig dat gebruikers hier ook de mogelijkheid wel toe hebben! Zo kan je deze CMS installeren voor de structuur die het biedt, maar verder nog optimaliseren waar nodig.

wordpress cms html code

Op die manier kunnen ook meerdere personen aan dezelfde website werken. Je maakt verschillende gebruikers en rollen aan en zo kan iedereen zijn functie vervullen. Daardoor kunnen schrijvers zich focussen op hun taak en kunnen developers wel code schrijven of technische aspecten aanpassen waar ze dit nodig achten.

4. Automatische structuur

WordPress zorgt ervoor dat je heel eenvoudig pagina’s, berichten, categorieën en allerlei toevoegt aan je website. Deze CMS maakt voor jou dan automatisch de nodige structuren aan. Zo moet je niet gaan knoeien in een FTP-server of in de mappen van je webhost gaan knutselen. Voor Google is het ook handig zodat de robots ook een goed overzicht krijgen van de website en deze kunnen indexeren in de zoekresultaten.

wordpress structuur

5. Grote gebruikersbasis

Er zijn tientallen miljoenen gebruikers die een website met WordPress CMS beheren en aanmaken. Door die populariteit kan WordPress rekenen op veel ondersteuning en allerlei hulpmiddelen. Zo vind je tienduizenden plugins en allerlei thema’s die je gratis of betalend kan gebruiken. Het is ook geruststellend om te weten dat zoveel mensen deze CMS vertrouwen. Bij eventuele problemen kan je dan ook op veel ondersteuning rekenen of mensen die al gelijkaardige situaties hebben gekend aanspreken.

Bekende websites die WordPress CMS gebruiken

Onderstaande websites doen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Deze populaire bedrijven vertrouwen hun website aan WordPress CMS toe. Hier zit wel een team van professionals achter die code gebruiken waar nodig maar de basis van deze websites loopt nog altijd via WordPress. Als deze giganten zoveel vertrouwen aan deze CMS geven, kunnen wij dat als ‘gewone’ gebruikers zeker als een positief teken zien. Hieronder tonen wij alvast enkele voorbeelden.

Spotify

Bekende streamingdienst voor muziek.

CNN

Cable News Network (CNN) is een van de bekendste Amerikaanse televisienetwerken.

Star Wars Blog

De officiële blog voor de Star Wars fans!

MTV Nieuwsblog

Een van de bekende televisienetwerken ter wereld.

Playstation

Blog van de populaire spelconsole.

Ebay artikels

Een van de grootste koop- en verkoopwebsites ter wereld.

Sony Music

Bekend netwerk van platenlabels en artiesten.