Zo’n 30% van alle websites is gemaakt dankzij WordPress CMS en dit percentage blijft alleen maar stijgen. Dit is met goede reden ook. Er zijn heel wat voordelen van WordPress. We hebben voor u alvast de 10 belangrijkste opgesomd.

De 10 Voordelen van een WordPress website

Voordeel #1 – Handig in gebruik

Een nieuwe website vanaf nul maken kan alvast een hele uitdaging zijn. WordPress kan verlichting brengen! Je moet geen speciale opleiding hebben gevolgd of cursussen bestuderen om hiermee aan de slag te gaan. WordPress is zeer laagdrempelig en iedereen kan een simpele blog of website opbouwen. Het leuke is dat er wel een mogelijkheid is om code te gebruiken of hierin zo ver te gaan als je zelf maar wenst. Digibeet of online expert? Met WordPress kan iedereen zijn gading vinden.

Voordeel #2 – Het is gratis

Dit is misschien wel een van de meest interessante voordelen van WordPress, het is volledig gratis! Voor je website heb je een domeinnaam (internetadres) en hosting (webruimte) nodig maar je kan hier WordPress volledig gratis op installeren. Er zijn bepaalde plug-ins of specifieke thema’s waarvoor je wel kan betalen maar je kan hier gerust kosteloos mee aan de slag gaan.

gratis wordpress

Voordeel #3 – Plug-ins

Plug-ins zijn handige programmaatjes die je op je website kan installeren. WordPress heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars die deze, meestal, gratis aanbieden. Zo kan je leuke extra’s aan je website toevoegen! Dit is voor ons alvast een van de leukste voordelen van WordPress.

wordpress plugins

Voordeel #4 – SEO: Snel gevonden worden in Google

Wanneer je jouw website online zet, wil je natuurlijk dat deze bezocht wordt. Liefst dan nog door zoveel mogelijks bezoekers of mogelijke klanten! Een goede positie in de zoekresultaten van Google kan je website alleen maar ten goede komen. Google houdt van websites die volgens de richtlijnen van WordPress gebouwd worden. Er zijn ook verschillende plug-ins beschikbaar om jouw website op die felbegeerde eerste pagina van Google te kunnen tonen.

google seo

Voordeel #5 – Betrouwbaar

WordPress is een heel robuust systeem dat al een lange geschiedenis achter zich heeft. Het aantal websites dat deze CMS gebruikt, blijft dan ook alleen nog maar toenemen. De toekomst van WordPress blijft er dus nog steeds rooskleurig uitzien. Websites kunnen goed beveiligd worden via verschillende plug-ins en andere manieren. Er worden ook regelmatig betrouwbare updates uitgevoerd. Zo zijn er ook verschillende manieren om een back-up te maken van jouw website.

Voordeel #6 – Gemakkelijk aan te passen

Een van de vele voordelen van WordPress is de eenvoudigheid om jouw website aan te passen. Een nieuwe pagina maken? Een berichtje verwijderen? Extra gebruikers toevoegen? Dat is een fluitje van een cent en kan heel snel uitgevoerd worden! Hiervoor heb je geen kennis nodig van ingewikkelde computertalen. Een paar muisklikken en … het is al klaar!

gemakkelijk aan te passen

Voordeel #7 – Mogelijkheid om haast elk type website te maken

WordPress was oorspronkelijk een platform voor bloggers. Tegenwoordig kan je zo goed als bijna elke website maken die je maar kan bedenken. Enkele voorbeelden van wat mogelijk is:

  • blog
  • website
  • online shop
  • sociaal netwerk
  • video website
  • online galerij
  • portfolio
  • ledenwebsite
  • vraag- en antwoordsite
  • wiki website

Dit is nog maar het tipje van de sluier. Als jij het kan bedenken, kan je het waarschijnlijk ook maken. De ene website zal al wel uitdagender zijn dan de andere om te kunnen maken.

Voordeel #8 – Ondersteuning van multimedia

WordPress ondersteunt het gebruik van tekst, geluid, video en afbeeldingen. Met enkele simpele muisklikken heb je bv. een foto toegevoegd. Niet alleen is het gemakkelijk om multimedia toe te voegen. Het is ook nog eens heel eenvoudig om deze te bewerken. Zelfs je teksten kan je gemakkelijk opdelen in tekstblokken, vet zetten, onderlijnen, een opsomming maken, in kleur zetten, links maken naar andere websites, … Een link van YouTube wordt zelfs heel vlot omgezet in een video op jouw pagina.

multimedia

Voordeel #9 – Grote gemeenschap om op terug te vallen

WordPress telt inmiddels miljoenen gebruikers. Door deze populariteit geniet je ook van tal van ondersteuning om op terug te vallen. Daardoor worden er ook zoveel plug-ins gemaakt en worden deze up-to-date gehouden. Als je ooit een probleem moest tegenkomen, zal je met een zoekresultaat al heel snel een mogelijke oplossing tegenkomen van een andere persoon die dit al heeft voorgehad. Op het forum van WordPress zal je alvast ook op veel steun kunnen rekenen.

grote gemeenschap

Voordeel #10 – Flexibel

Een website vernieuwen of uitbreiden kan soms risico’s met zich meebrengen. Met WordPress kan je veel mogelijkheden uit. Zelfs al is jouw website al jarenlang dezelfde geweest. In een handomdraai heb je een nieuw thema geïnstalleerd, andere pagina’s aangemaakt, de menuknoppen van plaats veranderd, enzovoort …

Conclusie

Wij vinden WordPress alvast een verademing en zeer handig om te gebruiken. Omwille van bovenstaande en nog heel wat andere redenen, gebruiken wij deze CMS ook om onze websites op te bouwen. Indien u ook naar een betrouwbare CMS op zoekt bent, kunnen wij alvast WordPress aanbevelen.