1. Wat heb je nodig om Divi te installeren?
1.1 WordPress hosting + domeinnaam
Om het Divi thema te kunnen gebruiken heb je eerst en vooral al wordpress hosting en een domeinnaam nodig. Heb je deze al? Dan kan je gerust naar stap 1.2 ‘Het Divi thema van Elegant Themes’ gaan.
WordPress is het CMS waarmee je een blog of website kan bouwen. Ze bouwen websites op aan de hand van Thema’s. Divi is daarvan een premium thema. Het wordt steeds online opgeslagen via hosting.
Onze aanbevelding: Dankzij SiteGround hosting krijgt u een gemakkelijke, veilige en snelle manier om een WordPress thema te installeren. Kies voor Managed WordPress Hosting en maak in enkele stappen een account aan.
Link: Managed WordPress hosting van siteground

1.2 Het Divi thema van Elegant Themes
Nu je de eigenaar bent van een WordPress website, kunnen het Divi Thema gaan installeren. We moeten daarvoor een account maken op de website van Elegant Themes.
Link: Download het Divi Thema
Divi is een premium thema. Je kan ervoor kiezen om jaarlijks te betalen of ineens een life-time membership af te sluiten. Met het jaarlijks plan hebt u een jaar de tijd om het thema uit te testen. Dankzij het life-time plan bent u wel verzekerd van een levenslange Divi licentie aan de oorspronkelijke prijs.
Om te starten klikt u eenvoudigweg op Pricing en vervolgens Sign up today! bij het gewenste plan. Vul je gegevens in om een account te maken en onthoud daarbij heel goed je Username en Password.
2. Het Divi thema downloaden
Na het aanmaken van je account kan je inloggen met je username en wachtwoord. Klik rechts bovenaan op downloads. Je krijgt nu verschillende opties waaruit je kan kiezen.
- Divi Theme
- Divi Builder Plugin
- Extra (Magazine Theme)
- Bloom
- Monarch
De eerste optie, Divi Theme, is wat we nodig hebben. Klik daarom op Download the Divi Theme. De andere 4 opties moeten niet geïnstalleerd worden. Vrijblijvend kan je later nog altijd Bloom (e-mail optin) en Monarch (Social media) integreren in je website.
Het Divi Theme bevat eveneens de Divi Builder en alles wat je nodig hebt om vlot met het Divi thema aan de slag te gaan. Door deze te downloaden verkrijg je nu een zip-bestand op je computer. Dat zip-bestand gaan we in de volgende stap nodig hebben.
3. Installeer het Divi thema op je WordPress website
Om een thema te installeren, moeten we nu terug naar het WordPress Dashboard gaan. Om een thema te veranderen klik je op Weergave en vervolgens Thema’s. Bij een Engelstalige installatie is dat Appearance -> Themes.
Meeste thema’s kan je downloaden in de catalogus van de WordPess Themes. Voor Divi moeten we dat iets anders aanpakken. We gaan namelijk het Divi Zip-bestand van eerder uploaden.
Klik daarom op Nieuwe toevoegen. Nadien klik je op Thema uploaden. Via Bestand kiezen (Engels: Select file) selecteer je nu het Divi.zip bestand van je computer. Als alles correct is verlopen, staat Divi nu tussen je geïnstalleerde thema’s.
Activeer Divi in WordPress
Divi staat nu geïnstalleerd op je WordPress website maar het is nog niet je geactiveerd thema. In het overzicht van je geïnstalleerde thema’s zou je nu dit Divi thema logo moeten zien staan.

Klik op Activeren. Proficiat, Divi is nu je huidig WordPress thema!
4. Link je API-KEY met je WordPress website
Om Divi ook op langere termijn vlot te kunnen gebruiken, moet het thema de nodige updates kunnen ontvangen. Daarom moeten we nog onze API-KEY met onze Divi installatie linken. Dat bewijst je licentie en zo krijg je in de toekomst ook de mogelijkheid om het Divi thema up-to-date te houden.
Log je opnieuw in bij de website van Elegant Themes (waar je Divi hebt gedownload). Klik op Account en vervolgens USERNAME & API KEY. Onthoud je Username en klik op GENERATE NEW API KEY om een nieuwe API-KEY aan te maken. Het ‘API key label’ is niet van belang. Je kan deze een naam geven zodat je zelf weet welke API-KEY je aan welke website hebt gegeven.

Vervolgens moeten we de username & API-KEY in je WordPress website ingeven. Ga daarvoor terug naar je WordPress website. In het Dashboard is aan de linkerkant het tabje ‘Divi’ bijgekomen. Klik daarom op Divi en vervolgens Theme Options.
Je krijgt een overzicht met verschillende Divi Theme Options te zien. Hier kan je al heel wat voorkeuren voor je website ingeven. Om je API-KEY te activeren klikken op het tabje Updates. Vul hier de Username en API Key van je account in en klik tot slot op Save Changes.

Als dit correct verlopen is, krijg je vluchtig een groen ‘vinkje’ te zien. Je thema is nu aan je licentie gekoppeld. Vanaf nu kan je dus steeds je thema updaten!
5. Uittesten of de Divi Builder correct geïnstalleerd is
Als alle stappen foutloos zijn doorlopen, is je Divi thema en de Divi builder volledig gebruiksklaar! We kunnen daarom het nieuw thema uittesten of het in de praktijk ook vlot lukt.
Bij het openen van bestaande pagina’s krijg je bovenaan een nieuw icoontje te zien ‘Enable Visual Builder’. Op die manier kan je pagina’s bewerken met de Divi builder.
Start je een volledig nieuwe pagina en klik je dan op Use Visual Builder, zou je deze weergave moeten krijgen.

Dan is de installatie 100% gelukt en kan je meteen aan de slag!
Conclusie
Divi is een knappe page builder waarmee u in een handomdraai knappe websites kan maken. Het is oorspronkelijk een investering maar je kan wel met een onbeperkt aantal websites aan de slag! Zo springt jouw website er echt uit ten opzichte van de concurrentie.
Het installeren van het Divi thema is helemaal niet ingewikkeld en je moet je er geen code voor kennen. Doorloop logischerwijs deze stappen.
Vervolgens is het nog een kwestie van handig te leren werken met het Divi thema. Begin daarvoor bij ons artikel Divi voor beginners.