Om je website er goed uit te laten zien, kies je best doordacht een kwaliteitsvol thema. Er zijn betalende thema’s die veel mogelijkheden bieden maar als starter kan je gerust met gratis wordpress themes aan de slag. In ons overzicht tonen we je er alvast 25 waaruit je een prima keuze kan maken! Klik op de titel van je gewenst thema om meer te lezen.

beste gratis wordpress themes

Waarop letten bij het kiezen van gratis wordpress themes?

  • De noden van je website. Het maken van een blog, bedrijfspagina of online shop kan heel verschillend zijn. Niet elke website bouw je op eenzelfde manier op. Bekijk welk thema jouw voorkeur draagt voor wat jij nodig hebt. Een blog met veel afbeeldingen leunt zich beter tot een thema met galerij, slider en kleurenopties. Voor een online shop kijk je dan bv. naar de gebruikerservaring.
  • Wat zeggen andere gebruikers? In het overzicht van gratis wordpress themes kan je recensies van andere gebruikers lezen. Bekijk ook even hoeveel mensen hetzelfde thema geïnstalleerd hebben. Veel downloads en goede recensies bieden al een beloftevol perspectief aan.
  • Ondersteuning en updates. Bekijk ook even wanneer het thema zijn laatste update heeft gekregen. Regelmatige updates tonen aan dat er een team achter het thema zit dat er het thema up-to-date wilt houden.
  • Eigen smaak. Naast een formele en logische keuze kan je op bepaalde hoogte ook je eigen buikgevoel volgen. Een website waaraan jij graag werkt en er in jouw ogen goed uitziet, is veel aangenamer om aan te werken. Zo blijf je gemotiveerd om jouw website verder uit te bouwen!

25 gratis wordpress themes die onze voorkeur genieten

1. ColorMag

ColorMag

2. Zakra

Zakra

3. Flash

Flash

4. News Portal

News Portal

5. Sydney

Sydney

6. Striker

striker

7. Hestia

hestia

8. Neve

9. Bento

bento

10. Talon

talon

11. GreatMag

GreatMag

12. Hueman

hueman

13. Spacious

spacious

14. Athena

athena

15. Pictorico

pictorico

16. Astrid

astrid

17. EightyDays Lite

EightyDays Lite

18. Orfeo

orfeo

19. Cenote

cenote

20. Airi

airi

21. Moesia

moesia

22. OnePress

onepress

23. Kale

kale

24. Allegiant

allegiant

25. Edge

edge

Conclusie

Een goed thema kiezen uit de eindeloze lijst van gratis wordpress themes kan best overweldigend zijn. Met bovenstaande lijst ben je hopelijk al een stuk op de juiste weg geholpen. Het juiste thema kiezen biedt voor jouw website veel mogelijkheden en werkplezier aan.

Indien je graag verandert van thema, is dit geen probleem. Hier en daar zal je misschien wat opmaak moeten veranderen of bijstellen maar je pagina’s en posts gaan daardoor niet verloren. Welk thema geniet jouw voorkeur? Laat het ons even weten met een reactie hieronder.