checkbox vinkje

Check marks op je website plaatsen is heel eenvoudig. Met een stukje HTML-code of voorbeeld heb je zo je eigen vinkjes op jouw website staan.

Wat is een check mark?

Een check mark is een ‘vinkje’ of ‘checkbox’ die je op je website kan gebruiken voor visuele ondersteuning. Het kan een opsomming illustreren of vertrouwen toevoegen aan een bepaald item.

Even een voorbeeld van deze check marks ter illustrie:

✔️ eenvoudig

✔️ gratis

✔️ visueel

Hoe plaats je een checkbox of vinkje op je website?

  1. HTML check mark codes

Op de HTML van je website kan je onderstaande codes gebruiken om een vinkje toe te voegen.

soort check markVoorbeeldDecimale codeHex code
check box (aangevinkt)☑☑
check mark (dun)✓✓
check mark (dik)
✔
✔

Je schrijft ze het beste tussen <p> tags om bijvoorbeeld een opsomming of verduidelijking te bekomen.

Bijvoorbeeld: <p>&#10004; Dit staat aangevinkt</p> -> ✔ Dit staat aangevinkt.

2. Vinkjes kopiëren en plakken

In het overzicht hieronder (verschillende soorten check marks) kan je check marks kopiëren en plakken. Dit werkt heel handig in een CMS of omgeving waarbij je niet met HTML of code moet werken. Selecteer de gewenste check mark, klik rechtermuisknop en kopiëren. Ga naar je gewenste plaats en klik rechtermuisknop en plakken.

Verschillende soorten check marks

Deze verschillende soorten check marks kan je kopiëren en plakken op je eigen website. Heb je ze vaker nodig? Sla deze pagina dan zeker op in je favorieten. Voel je vrij om deze vinkjes ook op jouw pagina te gebruiken.

  • ☑️
  • ✔️
  • ?
  • ?

Conclusie

Een check mark toevoegen aan een website of pagina hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ken je de HTML-code vanbuiten? Dan is dit de snelste en eenvoudigste manier. Toch liever meer keuze? Kopieer en plak een van de check marks van deze pagina op jouw eigen website.