Een WordPress pagina beveiligen met wachtwoord is heel eenvoudig. WordPress maakt het vanzelf al mogelijk op pagina’s en berichten te beschermen met een wachtwoord. Op die manier kan je bepaalde inhoud voor je bezoekers verborgen houden. Dit kan interessant zijn als je een website voor leden wilt maken. Zo moeten zij zich registeren om de inhoud te bekijken. Websites bieden dit zowel gratis als betalend aan. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de verschillende nieuwssites die bepaalde artikels afschermen en enkel aan betalende klanten tonen.

wordpress wachtwoord

Een wachtwoord op een WordPress pagina instellen in enkele simpele stappen

WordPress heeft het heel eenvoudig gemaakt om een pagina of bericht met een wachtwoord af te schermen. Om zelf een pagina met een wachtwoord te beschermen volg je deze eenvoudige stappen.

  1. Bewerk de pagina of het bericht waar je het wachtwoord gaat instellen.
  2. Naast je post zie je de opties van je document staan. Klik op openbaar bij zichtbaarheid.
  3. Kies de optie Beschermd met wachtwoord.
  4. Geef vervolgens je wachtwoord voor deze pagina in.
  5. Kies vervolgens voor publiceren of bijwerken om de wijzigingen aan te brengen.
  6. Controleer even of het gelukt door de pagina of het bericht te bekijken op je website.
wordpress pagina beveiligen met wachtwoord

Je loginpagina beter afschermen

Het is ook mogelijk om je belangrijkste WordPress pagina te beveiligen met een wachtwoord en deze minder toegankelijk te maken voor ongewenste gasten. Om je aan te melden in WordPress ga je naar de url van je wp-admin. Bijvoorbeeld: www.jouwebsite.com/wp-admin . Er zijn genoeg bezoekers die daardoor de inlogpagina van je website kunnen vinden en vervolgens wachtwoorden kunnen raden. Deze mogelijkheid willen we ongewenste bezoekers niet aanbieden.

inlogpagina beschermen

Via WPS Hide Login kun je deze verbergen voor ongewenste bezoekers. Installeer deze plugin en kies een andere url voor je inlogpagina. Moest je ooit deze plugin verwijderen, wordt je inlogpagina terug naar de vorige gezet.

Zo ga je aan de slag: Zoek bij plugins WPS Hide Login. Installeer deze en klik vervolgens op Settings. Je komt zo op je pagina van algemene instellingen. Onderaan zie je dat er een sectie Login url bij is gekomen. Vul hier je eigen voorkeur in en bewaar aanpassingen.

Conclusie

Er zijn nog verschillende manieren om een pagina of bericht te beveiligen met wachtwoord. Deze manier is de meest toegankelijke. Er bestaan ook plugins om meerdere pagina’s of berichten te beschermen met wachtwoorden. Op die manier kan je bijvoorbeeld je ledensite verder afschermen waar nodig.