Met verschillende programma’s kan je heel gemakkelijk de achtergrond van een afbeelding verwijderen. Dat kan handig zijn om een bepaalde opmaak te verkrijgen. Het toont ook eleganter en u kan verschillende lagen op die manier samenvoegen. In dit overzicht leert u stap voor stap (en heel eenvoudig) hoe u de achtergrond van een afbeelding kan verwijderen.

De achtergrond van een afbeelding verwijderen met remove.bg

Via de website remove.bg kan u gratis en eenvoudig de achtergrond van een afbeelding verwijderen en bewerken.

remove.bg afbeelding uploaden

Sleep een afbeelding in het venster ‘Upload image’ of plak een gekopieerde link met de sneltoets ctrl + v. Je afbeelding wordt vervolgens opgeladen in de website van remove.bg .

Ben je tevreden van het resultaat? Klik dan op de grote Download knop. Deze versie is gratis. Er is ook een ‘Download HD’ knop, hiervoor wordt wel een bedrag gevraagd. Meestal is de resolutie van de gratis versie, voor meeste projecten, wel voldoende.

Je kan de afbeelding nog verder bewerken door op de knop ‘Edit’ en vervolgens ‘Erase/Restore’ te klikken. Pas eventueel de getoonde achtergrond aan en klik vervolgens op Download. Je hebt nu de afbeelding – zonder achtergrond – op je computer staan.

Is Photoshop noodzakelijk om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen?

Software zoals Photoshop staat bekend om foto’s te manipuleren, waaronder ook het verwijderen van achtergronden. Hoewel veel professionals Photoshop gebruiken is het absoluut niet noodzakelijk.

U kan een goed resultaat ook bekomen met gratis alternatieven zoals Gimp of remove.bg (zoals eerder getoond). Photoshop wordt veelal gebruikt om zeer nauwkeurig aan de slag te kunnen gaan of door mensen die al vertrouwd zijn met deze software.

Conclusie: achtergrond van een afbeelding verwijderen

Zelfs wanneer u software zoals Photoshop of Gimp kent, is het vaak ook de moeite om een handige website zoals remove.bg uit te proberen. Vaak kan u op deze manier veel tijd winnen of al onmiddellijk een goed resultaat verkrijgen.

Bent u nog niet tevreden van dit gratis alternatief? Dan kan u alsnog de afbeeldingen downloaden en vervolgens via software bewerken.