Divi theme Review | De voor- en nadelen op een rijtje

In dit artikel geven we je een eerlijke review over het Divi theme van Elegant themes. Daarbij vergelijken we de voor- en nadelen.

Divi is momenteel het populairste premium thema op WordPress. Met het meeste aantal actieve installaties laat het andere thema’s zoas Elementor en Avada achter zich.

Divi is een pagebuilder waarmee u een volledige WordPress website kan omvormen, zoals u dat zelf wenst.

elegant themes banner
Klik op de banner om Divi zelf te bekijken

Wat zijn de voordelen van Divi?

1. Geen kennis van code nodig

Divi is een drag & drop pagebuilder. Daarom kan u een volledige website opbouwen zonder da u daarbij zelf één regel code hoeft te schrijven.

Jij sleept wat je nodig hebt en de divi builder zet het automatisch om in code. Heel handig dus!

divi theme

2. Divi heeft een Visual Builder

Divi theme beschikt over zowel een back-end als front-end builder.

 • Back-end builder: Bekijk de pagina in ‘codeblokken’. Handig om snelle veranderingen door te voeren.
 • Front-end builder: Bekijk de pagina in zijn werkelijke weergave. Je werkt op de pagina die je bezoekers te zien krijgen. Op deze manier weet jij meteen of je lay-out goed is.

Divi laat je met een simpele muisklik snel tussen de back-end en front-end builder schakelen.

Dankzij deze front-end builder is Divi ook een Visual builder. Met andere woorden: Je werkt in de visuele omgeving en ziet dus onmiddellijk je veranderingen.

divi back-end omgeving
back-end builder
divi front-end omgeving
front-end builder

3. Verschillende modules

Divi komt standaard met heel wat knappe modules. Een module vervult een bepaalde functionaliteit of visuele voorstelling. Die kan u in elk bericht of elke pagina integreren.

Enkele voorbeelden van modules:

 • tekstveld
 • afbeelding
 • video
 • slider
 • aftelklok
 • grafische overzichten
 • contactformulier

In totaal zijn er wel meer dan 40 modules!

divi modules

4. Integratie van CSS en code

Met CSS kan je het uiterlijk van je pagina of een module verder optimaliseren. Divi voorziet hiervoor aparte vakken, zodat je veilig en gemakkelijk CSS kan integreren.

Een bonus hierbij is dat je code ook in de head en body van je website kan integreren. Dit is handig om Google Analytics, Search Console en tekstrecords te valideren. Het breekt de code van je site niet en jouw data blijft up to date.

Het is perfect mogelijk om een knappe website zonder extra CSS te maken. Divi geeft je gewoon de mogelijkheid om dit te doen.

divi css velden

5. Divi is Compatibel met je WooCommerce webshop

Nog voor de update van Divi 3.0 naar Divi 4.0 heeft er een knappe WooCommerce update plaatsgevonden. Divi beschikt nu ook over verschillende WooCommerce modules.

Met WooCommerce kan je heel handig een webshop in je website integreren. Deze verkrijgt ook een bepaalde lay-out. Dankzij de Divi builder kan je nu ook het uiterlijk van je productpagina’s aanpassen.

woocomerce module

6. Elegant Themes voorziet kwaliteitsvolle updates

Elegant Themes is de maker van het Divi theme en de Divi builder. Zij zorgen voor zeer goede updates! Bijna wekelijks wordt uw thema bijgewerkt en geoptimaliseerd. Er worden ook steeds nieuwe functies toevoegd, zonder dat u daarvoor bij moet betalen.

Enkele voorbeelden van recente updates:

 • Visual builder
 • WooCommerce modules
 • Divi werkt sneller op uw website
 • Integratie van de theme builder
 • Mogelijkheden tot verschillende dividers

Ze luisteren goed naar de gebruikers en slaan de wensen op in hun to-do lijstje. Heel wat van deze vragen, worden dan ook gerealiseerd.

7. Gratis premium plugins

Bij het aankopen van het Divi theme krijgt u ook toegang tot de premium plugins van Elegant Themes. Wij zijn er alvast heel tevreden van en vinden ze functioneler dan andere gratis plugins.

Monarch

Monarch integreert social media knoppen en links op uw website. Via enkele kliks kan u heel handig het uiterlijk en de functionaliteit van deze links aanpassen. Monarch is ook gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

divi monarch

Bloom

Wie een succesvolle e-mailcampagne wil lanceren, kan daarbij zeker de kwaliteiten van Bloom waarderen. Bloom maakt het gemakkelijk om een e-maillijst aan uw website te koppelen. U kan kiezen uit verschillende lay-outs en mogelijkheden. Wederom heel duidelijk opgebouwd.

Extra

Naast het aangeboden Divi Theme kan u ook voor het Extra theme kiezen. Deze focust zich meer op een website met veel blogposts of artikels. U kan dit thema als een ‘magazine theme’ gebruiken.

8. Divi is ook een theme builder

Sinds Divi update 4.0 kan u heel uw thema op maat maken dankzij de theme builder. Met een theme builder kan u elke pagina of onderdeel op uw website aanpassen.

Een aantal voorbeelden:

 • header en footer maken
 • 404 pagina’s zelf ontwerpen
 • een lay-out voor je categorieën maken
 • het uiterlijk van de zoekresultaten aanpassen
 • WooCommerce verder verfraaien

De theme builder staat op een aparte plaats in het dashboard van Divi. Zo kan u heel overzichtelijk uw pagina’s en theme builder apart bijwerken.

divi theme builder

9. Het Divi theme heeft een sterke community

Divi wordt al op meer dan 2 miljoen websites gebruikt en heeft een team van meer dan 80 mensen. Je kan dus wel stellen dat Elegant Themes een grote en sterke community heeft opgebouwd.

De kans is heel groot dat uw vraag online al is beantwoord. Daarom kan u op veel ondersteuning rekenen bij eventuele vragen. Zij geven ook info en tutorials op hun blog en YouTube kanaal.

10. Gratis en volledige templates

Divi voorziet heel wat templates en demo’s die je gratis en gemakkelijk kan uploaden op je eigen website. Je mag daarbij ook de afbeeldingen gebruiken. Maandelijks voorzien ze steeds nieuwe templates.

De kans is groot dat je voor een project wel een passend template vindt. De kwaliteit van al deze templates zie je ook in de volledigheid van deze projecten terug. Elk thema omvat meerdere pagina’s:

 • Home
 • Services
 • About
 • Contact
 • Landing

Zo kan je eenzelfde lay-out voor je hele site integreren! Upload je verkozen template, verander waar nodig de inhouden, updaten en klaar!

divi templates library

11. Mobile Responsive en instelbaar per toestel

Pagina’s die je met de Divi builder ontwerpt, zijn meteen ook mobile responsive. Dat wil zeggen dat ze goed getoond worden op allerlei schermformaten.

 • Desktop
 • Laptop
 • Tablet
 • Smartphone

Met enkele klikken heb je de weergave voor een ander apparaat ook meteen aangepast. Dit allemaal binnen de verschillende modules en heel overzichtelijk.

divi theme mobile knoppen

12. Onbeperkt gebruik op oneindig veel websites

Je mag Divi op zoveel mogelijk websites installeren als jij zelf maar wenst. Het is ook mogelijk om verschillende ‘api keys’ aan te maken voor verschillende websites. Zonder meerkost kan u dus meerdere websites opbouwen met Divi.

Zijn er nadelen aan het Divi theme?

1. Shortcodes na eventuele verwijdering

Wanneer u voor Divi kiest als uw WordPress thema, kan u dat best zien als een langdurig huwelijk. Divi installeert shortcodes op allerlei plaatsen in uw website.

Deze shortcodes zijn nodig om uw website met de verschillende onderdelen van Divi samen te laten werken. Maar wanneer u Divi verwijdert, of van thema verandert, zitten deze shortcodes nog altijd in uw website verweven.

Zolang u tevreden bent van Divi hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Maar het is beter om op voorhand te weten dat je deze builder dan ook best voor altijd op die specifieke website zal gebruiken.

2. Er is een leercurve

Divi is niet heel moeilijk om te gebruiken maar er zijn verschillende dingen die u moet leren. Er is dus wel een zekere leercurve waar u rekening mee moet houden.

Enkele voorbeelden van vaardigheden binnen Divi:

 • Werken met de visual builder
 • Vaardig worden met de verschillende modules
 • Aanpassingen maken met de theme builder
 • Eventueel een child theme installeren
 • Templates uploaden of aanpassen

Elegant Themes biedt op de website en YouTube wel heel knappe hulpmiddelen aan. Zo vind je op het kanaal heel wat tutorials waarbij alles stap voor stap uitgelegd wordt.

Moeilijk? nee

Tijdrovend? In het begin zal de nieuwe omgeving wat tijd vragen om te kennen. Maar uiteindelijk zal u dankzij de verschillende mogelijkheden tijd winnen.

idee leren

3. Is het een meerwaarde voor een kleine website?

Divi is een premium theme en is dus niet gratis. Voor een kleine website moet u zelf overwegen of het de investering waard is. Voor wie meerdere websites maakt of veel aanpassingen moet verrichten is Divi absoluut de investering waard. Ook wanneer u een knappe lay-out en gebruiksgemak wenst, heeft u er de prijs waarschijnlijk wel voor over.

Conclusie – Onze aanbeveling over het Divi theme

Wij zijn zelf klant bij Elegant Themes en leveren onze webites met bijhorend Divi theme af. De voordelen en ondersteuning overschaduwen de ‘nadelen’. Als tevreden gebruikers van de Divi builder kunnen wij het u dus ook van harte aanbevelen. Voor ons is het alvast duidelijk waarom Divi het populairste premium theme ter wereld is.

Zit u nog met vragen over het Divi theme van Elegant Themes? Post hieronder dan zeker uw reactie. Wij zijn ook benieuwd naar uw bevindingen van deze builder.

elegant themes banner
Klik op de banner om Divi zelf te bekijken

Disclaimer: Deze pagina bevat affiliate links naar Elegant Themes. Door op de links te klikken, verlaat u deze omgeving.