Standaard opent WordPress alle links van je menu in hetzelfde venster/tabblad. Het zou voor je bezoekers anders heel vervelend zijn om steeds alle nieuwe tabbladen te moeten sluiten van je website. Toch is het voor bepaalde links wel heel handig, om deze te laten openen in een nieuw tabblad.

Zo is een link naar een andere website of naar je social media er best eentje die opent in een apart tabblad. Je wil mensen namelijk niet meteen van je eigen website afsturen.

In een blogbericht of pagina vind je deze optie standaard terug. Om hetzelfde effect in je menu te bekomen moeten we een kleine optie aanvinken. Met onderstaand stappenplan zou het moeten lukken!

wordpress op scherm

Stappenplan: WordPress menu link openen in apart tabblad

1. Ga naar het dashboard van je website

Via het dashboard regel je alle instellingen voor de links van je menu. Klik op Weergave en nadien op Menu’s.

2. Scherminstellingen bepalen

In het overzicht van je menu’s zie je nu allerlei opties staan. Klik rechts bovenaan op de knop scherminstellingen.

3. Opties selecteren

Nu klapt er zich een reeks nieuwe en reeds geselecteerde opties open. Linkdoel staat standaard uitgevinkt. Klik op het vakje voor linkdoel om het te activeren.

4. Links laten openen in een nieuw tabblad

Nu zie je bij de menulinks een nieuw vakje verschijnen: ‘Open link in een nieuw tabblad’. Selecteer deze optie voor de links die je in een apart tabblad wil laten openen.

5. Wijzigingen opslaan.

Klik tot slot op Menu opslaan. Alle wijzigingen zouden nu moeten werken op je website. Test het eens uit!

Voordelen om WordPress links in een apart venster te openen

Een link van je menu laten openen in een apart tabblad kan je enkele voordelen opleveren:

  • Het maakt een duidelijk verschil tussen jouw website en andere websites
  • Je kan eenvoudig naar je social media verwijzen
  • Op deze manier stuur je geen bezoekers weg van jouw eigen website

We gaven al aan dat het belangrijk is om mensen ook zolang mogelijk op de eigen website te behouden. Dat is een goed teken voor je SEO! Google ziet dit als een positief signaal om je website hoger te plaatsen in de zoekresultaten.

Deze factor wordt ’time on page’ genoemd. Als mensen langer op jouw website vertoeven dan bij de concurrentie, maakt je website meer kans om hoger te ranken. Daarom dat we links naar andere websites openen in een apart tabblad. Zo blijven ze tegelijk ook op je eigen website.

Let op! Open niet alle links in een apart tabblad

Maak er een goede gewoonte van om links naar andere websites te laten openen in nieuwe tabbladen. Behoud bezoekers en verbeter zo je SEO.

Let wel op dat je niet elke link van je hele website in een apart tabblad laat openen. Doorgaans openen we links binnen dezelfde website in hetzelfde venster. Dat zou anders heel verveld worden voor je bezoekers. Stel je voor dat je 10 kliks maakt op een website. Dat zou dan 10 tabbladen openen. Heel vervelend voor je bezoekers, waardoor ze sneller wegklikken!

Behoud dus bezoekers op je eigen website en promoot externe pagina’s met links die aparte tabbladen openen.

Meer tips over links ontdekken? Lees dan ook ons artikel: Waarom interne links belangrijk zijn