Er zijn nog heel wat zelfstandigen die niet voldoende hebben geïnvesteerd in een goede website. Ze hebben het namelijk in het verleden niet echt nodig gehad.

Maar de vraag dringt zich op of je dan nog langer kan concurreren met de huidige markt. Wel of geen website is iets dat tegenwoordig dan ook – terecht – meer onder de aandacht wordt gebracht. Een website kan je bedrijf absoluut verrijken en heel wat mogelijkheden bieden om verder te groeien.

Een website is een must voor iedereen die op korte en lange termijn zijn of haar bedrijf serieus neemt. In deze tijden moet je online zichtbaar zijn om relevant te blijven.

In dit artikel gaan we verder in op de verschillende voordelen die een goede website kan bieden. Dan zal je al snel beter begrijpen waarom we dit zo sterk aanbevelen.

wel of geen website

1. Een website is een investering die geld opbrengt

Als eigenaar van een start-up of klein bedrijf denkt u waarschijnlijk dat een professionele website onbetaalbaar of onnodig is. Maar u kunt het zich niet veroorloven om het NIET te doen.

Een website heeft vaak een initiële kost en een hosting- of onderhoudsplan. Eenmaal de eerste (eenmalige) aankoopkost is gemaakt, heb je voor de komende jaren een knappe website met een betaalbaar onderhoudsplan. Via buvesa.com heb je al professionele websites vanaf slechts €397!

Vergelijk dit even met de kosten van advertenties in kranten, radio- en televisiespotjes. Dan is het een heel kosteneffectieve manier om uw bedrijf te promoten!

Bedenk daarbij ook de potentiële markt die je kan bereiken met een website. Bedrijven zonder een (goede) website lopen maandelijks veel klanten mis! Een website kan ook als kost inbracht worden in je boekhouding, wat vervolgens weer aftrekbaar is als investering.

website als investering

2. Een website zorgt voor meer geloofwaardigheid

Een bedrijf dat online niet gevonden kan worden, wordt tegenwoordig niet meer serieus genomen. In de huidige tijd zoeken mensen bijna alles online op. Als jij daarbij onvindbaar blijft, ben je niet meer relevant. Meer en meer aankopen of overwegingen worden dan ook online gedaan.

Een knappe professionele website lokt nieuwe klanten als een magneet naar je producten en diensten toe. Als jij kwaliteit aanbiedt, wil je ook online kwaliteit kunnen tonen.

Let wel op! Online bestaan er ook heel wat gratis platformen waarop je met een paar klikken een website kan maken. Vaak komen deze sites amateuristisch over en word je niet zo serieus genomen. ‘Wel of geen website’ is daarom niet zo letterlijk te nemen.

Zorg voor een kwaliteitsvolle dienst die je eigen webruimte geeft, waar je zelf de controle over hebt. Een eigen domeinnaam is daarbij ook belangrijk. Zo voorkom je eveneens ongewenste reclame en links naar andere diensten omdat je je hebt aangesloten bij een ‘gratis’ platform, dat vaak beperkend is.

3. Een website is altijd toegankelijk

Sluit jij je zaak om 18uur, dan is de zaak niet meer open voor je klanten en stopt je dienstverlening tot de volgende werkdag. Een website is daarentegen 24/ 24u – 7/7 dagen toegankelijk.

Zo blijven je diensten beschikbaar en kunnen mensen al de nodige informatie vergaren en tijdens je openingsuren vervolgens vlotter een aankoop doen.

Klanten kunnen ook online je producten bestellen, en dat zelfs terwijl jij slaapt. Mensen bestellen graag online omdat ze met een drukke levensstijl toch de producten en service online kunnen vergelijken.

start up online open

4. Bereik een grotere markt

Een website geeft je de mogelijkheid om een grotere markt te bereiken. Een bedrijf is meestal op één vaste plaats gevestigd en kan daardoor niet zomaar naambekendheid en verkoop in elke regio verkrijgen.

Met een website overkom je vlot dit fysiek aspect. Jij kan nu aan iedereen verkopen, in verschillende regio’s. Zolang ze je website maar vinden, kan jij nu ook op deze markt inspelen en een pak meer mensen bereiken!

Tegenwoordig kan je bijna alle producten en diensten online verkopen. Niet enkel digitale producten maar zelfs huizen en voertuigen worden online vlot verkocht.

5. Bespaar tijd en toon je werk online

Een website is HET visitekaartje voor jouw bedrijf, vereniging of doel. Dit is een unieke gelegenheid om je werk aan de wereld te tonen en veel vragen van klanten tegelijk te beantwoorden.

Je website kan ook al een groot deel van het overtuigingswerk van je overnemen. Klanten kunnen op eigen tempo je producten en diensten bekijken en hierover al beslissingen nemen.

Door een webshop of portfolio kan je samen met enkele recensies heel wat obstakels voor mogelijke klanten wegnemen. Je kan daarbij je bedrijf in een positief daglicht stellen.

Mede daardoor bespaart een website je al heel wat tijd. Vragen die klanten online hebben gevonden, moeten ze niet meer aan jou stellen. Of je kan ze doorverwijzen naar een bepaalde pagina.

Knappe websites verbeteren daardoor ook automatisch de klantenservice. Je kan het gedrag van je klanten opvolgen en bijsturen waar nodig. Bezoekers kunnen ook meer informatie lezen op bijhorende artikels, video’s en blogberichten.

Met nieuwsbrieven en e-mail marketing kan je je klanten ook up-to-date houden over nieuwe ontwikkelingen. Zo bind je bestaande klanten aan je merk en kan je bedrijf verder groeien. Klanten spenderen dan meer tijd aan jouw producten en diensten – en dat allemaal online!