In deze SiteGround hosting review krijgt u mijn eerlijke mening over deze hosting service. Na klant te zijn geweest van heel wat hosting providers ben ik dan ook zeer tevreden van SiteGround.

In dit artikel wil ik met u delen waarom SiteGround de beste keuze was voor mijn WordPress website. Tot op heden ben ik hier klant van. De website die jullie momenteel bekijken draait dan ook op Managed WordPress hosting van SiteGround (Growbig plan).

Zelf al eens een kijkje nemen? Bekijk dan hier zelf de SiteGround website: link

* Dit artikel bevat affiliate links naar het partnerprogramma van SiteGround. Door op deze links te klikken, verlaat u deze omgeving.

Wat is SiteGround hosting?

SiteGround is een Web Hosting Platform. Dankzij deze online webruimte zorgt het ervoor dat uw website online kan staan. Daarbij bieden ze verschillende pakketten aan, afhankelijk van de noden van uw website(s).

Een website staat bestaat steeds uit 3 onderdelen:

 • De website zelf
 • Website hosting
 • Domeinnaam (de URL)

Met SiteGround hosting kan u heel eenvoudig inspelen op deze 3 ‘onderdelen’ om zo snel een knappe website te kunnen maken. Er wordt al heel wat voor u geautomatiseerd en SiteGround biedt dan ook heel wat mogelijkheden aan.

Aanbiedingen van SiteGround hosting

Bij SiteGround kan je verschillende websites ontwikkelen. Van het uploaden van je eigen website tot het installeren van een bijhorend CMS. We bekijken de verschillende mogelijkheden en stellen je vervolgens het beste pakket voor.

siteground managed wordpress hosting

In deze SiteGround hosting review gaan we uit van Managed WordPress Hosting. WordPress CMS is het meest gekozen CMS ter wereld (en op SiteGround). Klik op de pijl om aan de slag te gaan.

Startup plan

 • 1 Website
 • 10 GB webruimte
 • Tot 10 000 bezoekers per maand
 • Gratis WordPress installatie
 • Gratis SSL
 • Dagelijkse back-up
 • Gratis CDN
 • Gratis E-mail
 • Vanaf €5.99 €/maand, hernieuwen vanaf €12.99/maand (exl. VAT)

Voor wie raden we het Startup plan aan? Voor iedereen die maar 1 website nodig heeft. Dit plan omvat verder alles wat je maar nodig hebt om een website succesvol online te plaatsen. Ideaal voor starters! Opwaarderen naar hogere plannen (zie hieronder) is steeds mogelijk.

Growbig plan

 • Geen limiet op het aantal websites
 • 20 GB webruimte
 • Tot 25 000 bezoekers per maand
 • Gratis WordPress installatie
 • Gratis SSL
 • Dagelijkse back-up
 • Gratis CDN
 • Gratis E-mail
 • Cashing plugin
 • Mogelijkheid tot Staging
 • Vanaf €9.99 €/maand, hernieuwen vanaf €22.99/maand (exl. VAT)

Voor wie raden we het Growbig plan aan? Voor iedereen die meer dan 1 website nodig heeft. Zolang je binnen de 20GB webruimte blijft, kan je oneindig veel domeinnamen (en websites) installeren op dit GrowBig plan. Dit is dan ook het meest populaire SiteGround hosting pakket.

GoGeek plan

 • Geen limiet op het aantal websites
 • 40 GB webruimte
 • Tot 100 000 bezoekers per maand
 • Gratis WordPress installatie
 • Gratis SSL
 • Dagelijkse back-up
 • Gratis CDN
 • Gratis E-mail
 • Cashing plugin
 • Mogelijkheid tot Staging
 • Betere ondersteuning
 • White-labeling mogelijkheden
 • Vanaf €13.99 €/maand, hernieuwen vanaf €34.99/maand (exl. VAT)

Voor wie raden we het GoGeek plan aan? Voor iedereen die veel verschillende websites nodig heeft en de beste ondersteuning daarbij kan gebruiken. Dit pakket wordt ook vaak gekocht voor web designers die websites maken voor klanten (white-label opties). Het is ook ideaal voor mensen die veel bezoekers per maand verwachten of meer webruimte nodig hebben.

Voordelen van SiteGround hosting

In deze SiteGround hosting review geef ik u de 10 belangrijke voordelen mee van deze hosting provider. Toch zijn er 3 mogelijke ‘nadelen’ die ik voor u nadien ook even op een rijtje zet.

Bij deze voordelen gaan we uit van een installatie voor Managed WordPress hosting (meest populaire hosting van SiteGround). Dat is namelijk hun sterkte.

1. Aanbevolen door WordPress zelf

Op de website van WordPress.org ziet u bij ‘Hosting’ aanbevelingen voor web hosting providers. WordPress raadt zelf SiteGround aan als een van de ideale hosting providers voor het populaire WordPress platform.

wordpress.org siteground web hosting

Het is al een positief teken dat een grote organisatie zoals WordPress.org het vertrouwen schenkt aan SiteGround.

2. Managed WordPress hosting

Bij SiteGround hosting kan u kiezen voor Managed WordPress hosting. Dat is namelijk een sterke troef als u een WordPress website wilt ontwikkelen.

Het verschil tussen ‘gewone’ hosting en ‘Managed’ WordPress hosting bestaat in de sterke optimalisatie. Bij Managed WordPress hosting is alles geoptimaliseerd voor het WordPress platform.

Alle instellingen, software, updates, … zijn allemaal gekozen voor de beste WordPress ervaring voor zowel u als uw bezoekers. Het zorgt ervoor dat uw WordPress website sneller en betrouwbaarder wordt.

3. Snelle en betrouwbare hosting voor uw website

Siteground hosting werd in vergelijking met andere hosting providers (binnen dezelfde prijsklasse) als een van de snelste bevonden. Eenzelfde website zou op SiteGround dan ook sneller laden dan op concurrerende hosting providers.

SiteGround kent ook een grote ‘up time’. Online kan het altijd wel eens gebeuren dat er servers tijdelijk wegvallen. Toch is dit bij SiteGround hosting zo minimaal mogelijk. Websites op deze servers zijn meer dan 99% van de tijd online! Dat is namelijk belangrijk want bezoekers die uw website niet kunnen laden, ziet u mogelijks niet meer terug.

4. Gratis SSL-certificaat

Een SSL-certificaat beveiligd de verbinding tussen de gebruiker en de website. In verschillende web browser krijgen deze websites dan ook een ‘slotje’ bovenaan de webpagina.

SSL verbinding

Dit ‘slotje’ toont aan dat de verbinding is beveiligd. Dat straalt meer vertrouwend uit naar uw bezoekers en zoekmachines. Google rankt pagina’s met SSL-certificaten ook hoger dan websites die dit niet hebben.

Ook voor e-commerce en webshops zijn SSL-verbindingen belangrijk. Het zorgt ervoor dat ongewenste tussenpersonen niet tijdens een transactie belangrijke gegevens kunnen stelen.

5. Inclusief dagelijkse back-up

Een back-up zorgt ervoor dat er een kopie van uw volledige website en database wordt genomen. Dat is namelijk heel belangrijk! Het zou kunnen dat er fouten op de website komen, hackers of uzelf ‘stommiteiten’ verricht.

Met een back-up kan u dan een vorige versie van uw website over de huidige schrijven en zo uw website redden! Dan is al dat werk niet verloren en staat uw correcte website weer snel online.

Bij SiteGround hosting krijgt u gratis een automatische en dagelijkse back-up van uw volledige website. Zo kan u zonder zorgen en met een gerust hart aan uw website werken. U kan een maand teruggaan om een back-up over de huidige versie te schrijven. Let er dan wel op dat u minstens maandelijks uw website zelf bezoekt.

6. Gratis CDN-verbinding

SiteGround heeft een contract met Cloudflare CDN. Zo kan u ervoor kiezen om uw website via een CDN-verbinding te laten laden. Een CDN-verbinding zorgt ervoor dat uw website op de dichtstbijzijnde server van uw bezoekers wordt geladen.

Stel dat uw website bezoekers over de hele wereld lokt, dan kunnen deze ook genieten van de snelle laadtijd van uw website. Voor websites die nationaal of ‘lokaal’ bestemd zijn, heeft dit geen grote invloed. Toch is het goed om te weten dat u deze dienst ook gratis kan installeren.

7. Inclusief gratis professionele e-mail

Met enkele klikken kan u bij uw website en domeinnaam een professioneel e-mailadres verkrijgen. Zo kan u bijvoorbeeld e-mails ontvangen op info@uwdomeinnaam.com -> Na @ komt dan natuurlijk uw eigen domeinnaam. Dat komt veel beter over dan een gmail, outlook of ander gratis e-mailaccount.

E-mails kunnen vervolgens geopend worden in het RoundCube e-mailprogramma. Dit e-mailprogramma is eenvoudig in gebruik en wordt voor u na enkele muisklikken automatisch geïnstalleerd. Let wel op: deze opslagruimte gaat ook af van de opslagruimte van uw website hosting.

8. Prijs-kwaliteit verhouding

SiteGround hosting is niet de allergoedkoopste hosting die er op de markt te verkrijgen is. Toch vind ik zelf de prijs-kwaliteit verhouding wel heel goed. Je krijgt veel professionaliteit in ruil voor een eerlijke prijs.

Voor die prijs ben je dan ook zeker van goede service, een sterke werkomgeving en snelle servers. Het omvat ook alles wat je maar nodig kan hebben om een website succesvol te maken. Alles zit ook mooi op 1 plaats verzameld en je moet bv. geen aparte SSL of e-mailadressen meer aankopen.

9. Handige installatie en overzichtelijk dashboard

Een domeinnaam, hosting of WordPress website installeren met SiteGround is heel eenvoudig. Met enkele muisklikken en overzichtelijke formulieren bent u al gestart.

U duidt aan wat u nodig heeft en SiteGround installeert het voor u. Er is geen verdere technische kennis vereist. U moet zelf geen code invoeren of aan servers sleutelen.

Dankzij het overzichtelijk dashboard is alles overzichtelijk gemaakt voor iedereen die snel en handig aan de slag wil gaan met een eigen website.

10. Uitstekende en professionele service

De belangrijkste reden waarom ik al jaren klant ben bij Siteground is hun uitstekende service. Moest je toch problemen hebben, kan je rekenen op een groot en professioneel team dat je goed kan helpen.

Op Trustpilot halen ze dan ook heel hoge scores voor vele reviews. Vergelijk dat maar eens met andere hosting providers: SiteGround scoort meestal sterker.

Er zijn verschillende manieren om contact te maken met een SiteGround expert. De ‘live chat’ is daarbij een handige optie. Zo krijg je een persoonlijke assistent aan de lijn (nee, geen chatbot) die je stap voor stap helpt met een bepaald probleem. In bepaalde gevallen kunnen ze het zelfs volledig van jou overnemen en zo oplossen.

review

Nadelen van SiteGround hosting

SiteGround Hosting kent namelijk heel wat voordelen – en dan heb ik me nog maar tot 10 beperkt. Toch is een goede review niet compleet zonder eventuele ‘nadelen’ te bespreken.

1. Engelstalig

Om met SiteGround hosting aan de slag te gaan, hebt u best enige kennis van het Engels. Voor de meeste mensen is dat geen probleem maar u bent hiervan best op voorhand op de hoogte.

Toch kan u een WordPress website wel in het Nederlands zetten. Het SiteGround Dashboard staat in het Engels. De service is ook Engelstalig. Anderzijds staat alles duidelijk en logisch aangegeven, met bijhorende pictogrammen.

2. Niet enorm duur maar ook niet de goedkoopste

SiteGround is niet de allergoedkoopste hosting provider op de markt. Bij de voordelen haalden we wel aan dat het een sterke prijs-kwaliteitsverhouding is. Toch kan het kostenplaatje voor de duurdere pakketten jaarlijks wel snel oplopen. Overweeg dus goed welk pakket het beste bij u past.

Let wel op: De geadverteerde prijs is de ‘startprijs’. Na uw aankoopperiode moet u een hosting dienst verlengen. Dan valt u terug op de ‘gewone’ prijs en deze is duurder. Deze gewone prijs kan u ook lezen bij de aankooppagina.

Tip: U kan op voorhand kiezen of u maandelijks, per jaar of per 3 jaar Siteground Hosting aankoopt. Bij uw eerste aankoop betaalt u minder. Het is dan ook voordeliger om een langere periode te nemen zodat u ook langer van het promotarief kan genieten.

3. Beperkt in opslagruimte

Bij de verschillende SiteGround pakketten kan u rekenen op 10GB, 20GB of 40GB webruimte. Voor de meeste websites is dit ruim voldoende. Toch is deze niet eindeloos.

1GB = 1000 MB en als u weet dat een afbeelding meestal niet groter is dan 3MB, ziet u ook wel in dat u waarschijnlijk genoeg webruimte zal hebben.

Tip: filmpjes kan u best gratis op YouTube plaatsen en dan ‘embedden’ op uw website via een link. Zo bespaart u weer webruimte voor uw eigen website.

Via uw SiteGround Dashboard kan u ook het gebruikte volume steeds opvolgen.

Conclusie

Zelf ben ik al jaren tevreden klant van SiteGround. Voor mezelf overtreffen de voordelen dan ook de eventuele nadelen. De prijs is het voor mij dan ook zeker waard omdat ik voor mijn website goede en betrouwbare hosting wens.

In grote online peilingen kwam SiteGround dan ook als duidelijke winnaar uit de bus bij verschillende web designers.

Nu is het aan u. Ontdek SiteGround zelf door op onderstaande afbeelding te klikken.

siteground banner