Bij Affiliate Marketing promoot u diensten en producten van anderen. In ruil voor elk klant krijgt u automatisch een percentage van de verkoopsprijs. Het mooie daarbij is dat u verder niets moet doen! U moet geen producten maken, versturen, voorraad aanvullen, personeel aannemen, klantenservice regelen, … Niets daarvan!

Het werk van een affiliate (u als tussenpersoon) bestaat erin om zoveel mogelijk mensen op de affiliate link te laten klikken, waarbij ze hopelijk een aankoop doen. Des te meer mensen jij kan doorverwijzen, des te meer kans op een grotere omzet. Zolang er bezoekers op uw affiliate link klikken, kan u deze vorm ook als een extra passief inkomen bekijken.

affiliate marketing plan

Affiliate Marketing integreren in uw website of e-mailcampagne

Affiliate links kan je op allerlei plaatsen strategisch integreren. Ze kunnen een plaats vinden op bepaalde pagina’s van uw website of in uw e-mailcampagne. Je kan een ‘lelijke’ affiliate link heel mooi plaatsen in allerlei anchor tekst, afbeeldingen en knoppen.

Enkele richtlijnen:

  • Plaats niet elke pagina vol met affiliate links, plaats ze strategisch
  • Geef eerlijke reviews over je affiliate producten
  • Wees geduldig en bouw vertrouwen op met je publiek
  • Voorzie niet enkel ‘affiliate content’ maar ook andere inhoud
  • Schrijf goede artikels met de intentie om je lezers te helpen
  • Maak geen valse accounts aan
  • Speel ‘het spel’ eerlijk
marketing integreren

Affiliate Marketing voor fysieke en digitale producten

Heel wat producten en merken bieden affiliate marketing aan. Vaak vind je ze onderaan de website bij partnerprogramma’s. Dit zijn alvast enkele bekende bedrijven die affiliate marketing aanbieden: Amazon, bol.com en Zalando. Er zijn ook heel wat affiliate netwerken waar je ook een kijkje kan nemen. Clickbank is daarbij de bekendste voor digitale producten.

Zo kan u fysieke producten van andere merken promoten op uw website. Hieronder verstaan we producten die tastbaar zijn in de echte wereld. Het voordeel hiervan is dat deze merken door heel wat mensen gekend zijn en daardoor al heel wat vertrouwen creëren. Het nadeel is dan weer dat je doorgaans maar 2%-10% commissie krijgt.

Digitale producten zijn producten die enkel online aangeboden worden. Denk daarbij aan software, e-books, video’s en online cursussen. Het voordeel aan digitale producten is dat je per verkocht product een grotere commissie mag verwachten. Dit varieert gewoonlijk van 50% tot zelfs 75% van de verkoopprijs!  Wat is dan het nadeel? Het is moeilijk te promoten en het vraagt veel vertrouwen van je bezoekers. Veel van deze producten zijn ook enkel Engelstalig.

 * Disclaimer: Wij raden u sterk aan om enkel affiliate producten te promoten waarvan u ook de kwaliteit inziet. Affiliate Marketing doe je op lange termijn, met de juiste ethische waarden in gedachten. Promoot niets dat je niet kent of zelf niet goed vindt in ruil voor een hogere commissie. Uw klanten respecteren uw merk, behoud dat vertrouwen en dat zal uiteindelijk meer lonen!

Zelf aan Affiliate Marketing deelnemen?

Affiliate Marketing kan een leuke bijverdienste zijn voor uw website of e-mailcampagne.  Wij bieden advies op maat aan en integreren strategisch affiliate marketing links op uw website. Eenmaal de technische kant in orde is (geen zorgen, dit regelen wij voor u), hoeft u alleen maar zoveel mogelijk mensen door ‘de deur’ te krijgen. Voor de rest is het een ‘set & forget’ methode waarbij je mogelijks je passief inkomen aardig ziet aangroeien.

Klinken deze termen nog allemaal moeilijk of overweldigend? Geen probleem! Wij leggen alles nog eens graag duidelijk en verstaanbaar uit tijdens een gesprek. Daarbij bekijken we de mogelijkheden om affiliate marketing in uw website te integreren en welke strategie het beste bij uw sector past.